Ontdek de koffie van De Koffiefabriek

De smaak van koffie is heel persoonlijk en wij adviseren je dan ook graag over onze verschillende smaken en mogelijkheden. Want wij hebben verstand van koffie. En dat proef je terug in onze verschillende koffiesoorten.

NAAR DE WEBSHOP
Koffiebonen

Voor welke smaaksensatie ga jij?

KOFFIEBONEN

Voor elk kopje koffie worden de bonen apart gemalen.. verser kan niet.
Bij bonenautomaten, ook wel espressomachines genoemd, denken we aan de Italiaanse manier van koffiezetten waarbij het water onder druk door de zojuist gemalen espressokoffie wordt geperst. Zo kan de bekende espresso, cappuccino en andere variaties worden gezet. Steeds meer bedrijven, scholen en instellingen kiezen voor deze kwalitatieve manier van koffie schenken.

No. 1 Vol & mild

Een espresso met een mooie milde en volle afdronk. Onze eigen huisblend met een sterk eigen karakter.

No. 2 Vol & krachtig

Een krachtige espresso met de bekende Italiaanse afdronk. Geschikt voor cappuccino of andere melkdranken.

No. 3 Vol & stevig

Een volle arabica blend met een krachtige smaak. Tevens een licht fris zoetige afdronk en een hint van melkchocolade tonen.

bijzondere-bonen-iconen

BIJZONDERE BONEN

De Bijzondere Bonen zijn door hun speciale aroma’s en verschillende smaken niet voor niets bijzonder. Naast de verschillende aroma’s zijn de bonen ook afkomstig uit verschillende landen. Ook met de Bijzondere Bonen kunnen de bekende espresso, cappuccino en andere variaties worden gezet.

bijzondere-bonen-dekoffiefabriek

FRESHBREW KOFFIE

Een kopje koffie gemaakt volgens de freshbrew methode lijkt het meest op een kopje koffie van thuis. Het is een gemalen koffie die door de speciale branding en maling uitermate geschikt is voor professionele koffiemachines. In een freshbrew automaat heeft de koffie maar 5 seconden contact met het water. In die tijd moeten de extracten uit de koffie gehaald worden.

No. 5 Vol & krachtig

Een kwalitatief hoogstaande freshbrew melange. Vol van smaak en aroma met een krachtige afdronk.

no 11 freshbrew koffie - De Koffiefabriek

No. 11 Sterk & Stevig

Een medium en donker gebrande freshbrew koffie, met een heerlijke ronde smaak.

INSTANT KOFFIE

Instantkoffie wordt gemaakt van gezette koffie die, om het water te laten verdwijnen, wordt gesproeidroogd in hete lucht of gevriesdroogd bij -40°C. Dan ontstaan pure korreltjes koffie. De zetmanier is snel en gebruiksvriendelijk en zeer geschikt voor grote aantallen mensen. Ook het onderhouden van instant automaten is gemakkelijk: er is geen restafval.

No. 7 Rijke Arabica

Een instant koffie van mooie Arabica koffiebonen uit Zuid-Amerika met een rijke body en een zachte smaak.

No. 8 Krachtig & pittig

Een volle en pittige instant koffie met mooie nuances van pure chocolade.

FILTERKOFFIE

Het verschil tussen snelfiltermaling en freshbrew is dat het water bij snelfiltermaling een langere contacttijd heeft met de koffie omdat ze een lange weg naar beneden hebben te gaan. Snelfiltermaling is dan ook anders gebrand en gemalen dan freshbrew koffie en daarom niet geschikt voor een freshbrew automaat.

No. 9 Fijn en toch pittig

Een volle en krachtige snelfilterkoffie. Lekker pittig met een fijn aroma.

No. 10 Vol & krachtig

Een premium standaard maling koffie. Vol van smaak en aroma met een krachtige afdronk.

LIQUID KOFFIE

Koffie op het werk zetten kan ook met liquid koffie. Andere benamingen voor liquid koffie zijn koffieconcentraat, siroopkoffie of vloeibare koffie. Liquid koffie is een sterk geconcentreerde koffie, denk hierbij aan zo’n 10x sterker en gezet volgens een speciale methode. Eigenlijk is liquid koffie vergelijkbaar met een zeer sterke espresso koffie. Wanneer de koffie gezet is, wordt de liquid koffie luchtdicht verpakt en diepgevroren. Het is een snelle en gemakkelijke zetmanier, geschikt voor zowel kleine als grote aantallen mensen.

liquid koffie cafitesse-medium-roast-1

Cafitesse medium roast
(1,25 liter)

Een pure koffie, rond en gebalanceerd met zachte tonen van geroosterde koffiebonen in de achtergrond

In de branderij wordt de rauwe, groene koffieboon getransformeerd in een boon die klaar is om geconsumeerd te worden. Een groene koffieboon heeft namelijk nog geen smaak, en ruikt over het algemeen naar gras. Wel heeft elke soort al een eigen smaakkarakter. De smaak en het aroma ontwikkelen zich pas na het branden. Tijdens het branden wordt het beste uit de koffieboon naar boven gehaald. De nadruk wordt gelegd op de specifieke eigenschappen van de boonsoort en het karakter van het gebied waar de boon geteeld is.

VIER MANIEREN VAN BRANDEN

LICHT BRANDEN 

De bonen worden lichtbruin en droog en krijgen een delicate smaak en aroma. Deze koffie is vooral geschikt voor het filter koffie.

MEDIUM BRANDEN 

De bonen krijgen een mooie bruine kleur en een sterkere smaak. Lekker op elk moment van de dag.

ESPRESSO

De bonen worden donkerbruin en soms iets licht glanzend van de olie die vrij komt bij het branden. De koffie heeft een volle en krachtige smaak. op deze manier geroosterde koffie is heerlijk na lunch of diner.

DARK ROAST

Geeft een donkere koffie met een uitgesproken (sterke) smaak, toast en donkere karameltonen.