Wij nemen je mee op koffie reis!

In andere tijden had je vast al je zomervakantie geboekt. Wat was het geworden? Spanje, Frankrijk of iets exotischer?

Wat het ook wordt deze zomer – helaas zit een wereldreis er nog niet in, maar we kunnen wel dromen! Wij zochten naar de beste koffie adresjes in het buitenland. We nemen je mee op een digitale reis en gaan samen koffie drinken.

 

Koffie in BELGIË

We beginnen niet zo ver van huis met onze koffie reis, in Antwerpen, in de Lange Klarenstraat. Hier vind je The next level. Het uithangbord vermeldt: coffeelabs, heaven for us caffeine-heads en dat is helemaal waar!

De inrichting is eco, maar met mooi weer ga je natuurlijk naar het dakterras dat half ingericht is als moestuin, maar waar je ook heerlijk kunt zitten. Een oase van groen midden in de stad.

Caffè Torino | FLAWLESS.life - The Lifestyle Guide Made By Locals

Foto door Summerbars

Koffie in Italië

Dan, als we toch onderweg zijn, moeten we natuurlijk ook in Italië een kop koffie drinken. Laten we naar Turijn gaan, naar caffè Torino. Voor de deur vind je een ingemetselde stier van geel koper, de stier is het symbool van Turijn. De inwoners geloven dat het geluk brengt als je met je voet op de ballen van de stier stapt. Ook als je niet in zoiets gelooft, gewoon doen! Het kan in ieder geval geen kwaad. 😉

Caffè Torino bestaat sinds 1903 en binnen weet je niet waar je kijken moet. Het is een prachtige zaal vol met goudomrande spiegels, enorme kroonluchters en obers keurig in kostuum. En de koffie? Heerlijk!

Caffè Torino | FLAWLESS.life - The Lifestyle Guide Made By Locals

Foto door Flawless.life

Koffie in Hongarije

Fekete, Hungary Múzeum kurt 5Fekete in Budapest is zo klein dat je niet de keuze hebt uit oneindig veel koffiesoorten, maar die ze hebben zijn zó de moeite waard om erheen te gaan. Er zijn zitplaatsen in een kleine binnenplaats, waar je heerlijk kunt uitrusten. Fekete betekent “zwart” in het Hongaars , de vloer en muren zijn wit geschilderd , de inrichting is met zwarte accenten gedaan. Simpel, eenvoudig, mooi!

fekete

Foto door: welovebudapest

Koffie in Duitsland

In de trendy wijk Kreuzberg kun je Bonanza Coffee Roasters vinden (als je goed zoekt). Het zit namelijk “verstopt” in een oud fabriekspand in een binnenhofje achter de kinderboerderij. Met hoge plafonds en veel licht, een prachtig interieur en met mooi weer ook een binnenplaats om te genieten van één van de beste kopjes koffie van Berlijn.

Bonanza Coffee Roasters in Berlin - Germany — Haarkon

Foto door: Haarkon

Koffie in Engeland

Algerian Coffee Stores is een walhalla voor koffie en thee liefhebbers. Je vindt hier ook nog eens één van de goedkoopste kopjes koffie van heel Londen. Zelfs als je de koffie buiten moet opdrinken (zitplaatsen zijn namelijk beperkt) vind je dat vast niet erg als je de koffie proeft, want dit is echt de moeite waard!

Algerian Coffee Stores, London | Mr Globetrotter's Travel Site

Foto door: Mr Globetrotter

Koffie in Zuid-Afrika

Van Londen een lange vlucht naar Kaapstad. Truth is een Steampunk Coffee Shop. Hier kijk je je ogen uit! De espressomachines en de koffiebranders worden aangedreven door stoom. Terwijl jouw perfecte koffie gemaakt wordt heb je tijd om rond te kijken. Elke centimeter is de moeite waard van het bekijken! Misschien nog maar een kopje koffie bestellen om wat langer rond te kijken.

Step Inside 'Truth,' a Steampunk Coffee Shop in Cape Town, South Africa | Colossal

Foto door: Colossal

Koffie in Amerika

Ga je liever naar de andere kant van de wereld en vlieg je naar San Francisco? Op de luchthaven vind je café X. Hier word je koffie niet gemaakt door een barista , maar door een robot. Via een app bestel je je koffie en de robotarm maakt het in no time voor je klaar. Dit is op een luchthaven wel eens leuk om te doen, maar wij geven toch voorkeur aan een gezellige koffiebar zonder robots.

 

Cafe X opens in San Francisco, bringing robots to the coffee shop | TechCrunch

Foto door: wessumner.com

Koffie in Nederland

Tot slot de laatste spot van deze koffie reis, in Almelo! Daar vind je aan de Ootmarsumsestraat De Koffiefabriek. Die kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje! 😉 Bij ons is er veel keuze in koffie, maar vind je ook koffiemachines en andere producten. Behalve voor een heerlijke koffie kun je bij ons ook terecht voor allerlei theesoorten en leuke cadeautjes. Bij ons vind je heerlijke koffie’s to go en daar hoef je niet zo lang voor te reizen! 🙂

De Koffiefabriek