Koffie art hoeft niet moeilijk te zijn!

Je hebt ze vast wel voorbij zien komen: kopjes koffie met de mooiste vormpjes erin. Baristas creëren kunstwerkjes met melk die ze in de koffie schenken. Hartjes, bloemen en noem het maar op! Er is een makkelijkere manier om koffie art in jouw kopje koffie te maken. Heel erg makkelijk zelfs. Lees snel verder.

Je kunt nog steeds indruk maken op je vrienden en familie met koffie vol leuke figuurtjes. Dit is ontzettend simpel en laat je koffie er nét wat leuker uitzien. Maak koffie art met sjablonen! Maak je eigen figuurtjes in karton of plastic. Een hartje is altijd leuk om te gebruiken, maar kies bijvoorbeeld voor een kerstboom tijdens de kerstdagen of een bloem tijdens de lente.

Wat heb je nodig?

  • Een deksel van een lege Pringles bus
  • Een stift
  • Een schaar
  • Cacao poeder
koffie art

Gebruik een deksel van een lege Pringles bus of een hard stuk karton en teken hier een figuurtje op. Maak voorzichtig een gaatje in het midden en knip het figuurtje uit. Zet een cappuccino, latte of andere variant koffie die met melk gemaakt is. Hierdoor komt het figuurtje beter uit. Houd het sjabloon boven de koffie en strooi hier cacao poeder overheen. En voila, zo creëer je koffie art op een simpele manier. Een andere optie is om caramel siroop te gebruiken en hiermee de koffie te versieren. Leuk en lekker.

Met deze simpele tips en trucjes word jij zo een barista at home! Succes.

koffie art