Thee Voordelen

Lekker he, zo’n kopje thee? Je kunt echt genieten van een hete kop thee, maar wist je dat het ook veel voordelen heeft voor je gezondheid? Lees onze weetjes over thee – dit doe je natuurlijk met een kopje thee!

Al sinds thee ontdekt werd, geloofde men dat het goede bestanddelen bevat voor je gezondheid. Dit verhaal gaat erg ver terug in de tijd.

Er wordt namelijk gezegd dat in 2737 voor Christus de Chinese keizer Shen Nung zijn volk al opdroeg uitsluitend gekookt water te drinken. Toen er bij toeval wat wilde theeblaadjes in de pan vielen waarin water gekookt werd voor hem, rook dat zo lekker dat hij het dronk.

Het goede nieuws was, dat het ook nog eens heerlijk smaakte! Dit zou het begin zijn geweest van thee, zoals wij het kennen.

Sunleaf thee

De effecten van thee gaan verder dan alleen voordelen voor de gezondheid. Het heeft ook mentale voordelen – thee is rustgevend en zorgt voor ontspanning.

Tegenwoordig wordt er nog steeds veel onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van thee. Bij drie kopjes thee per dag [groene of zwarte] zijn er al positieve effecten te zien bij het voorkomen van beroertes, hoge bloeddruk, diabetes type 2 en cholesterol.

Naast groene of zwarte thee, worden er overal ter wereld ook veel kruidentheeën gedronken. Kruidenthee is geen thee die wordt gemaakt van de theeplant, maar van vruchten, kruiden, specerijen of bloemen.

Heb je klachten? Dan wordt er vaak een kruidenthee voorgeschreven. China is bijvoorbeeld een land dat gelooft in de kracht van kruiden. En wie weet hebben ze wel gelijk, want de natuur is het beste medicijn toch?

Bij de Koffiefabriek verkopen we naast koffie, ook verschillende soorten thee.

Hieronder vind je een aantal theesoorten die je bij de Koffiefabriek kunt kopen en een gezonde werking hebben:

• Kamille thee: als je last hebt van slapeloosheid en/of stress, het is namelijk rustgevend.
• Brandnetelthee: bloedzuiverend, zorgt voor een goede vochthuishouding en is super gezond. • Gemberthee: heeft een positief en versterkend effect op de spijsvertering, daarnaast versterkt het het immuunsysteem. Bij zwangere vrouwen kan het helpen tegen ochtendmisselijkheid, maar ook bij verkoudheid en griep draagt het bij aan je herstel.
• Lindebloesemthee: ontspannend. Dit werkt dus goed voor het slapen gaan, maar kan er ook voor zorgen dat je minder gestrest bent.
• Sencha rode Ginseng thee: goed om je dag mee te beginnen! Deze thee heeft namelijk een opwekkende werking.
• Zoethoutthee: werkt bij een zere keel. Ook als je last van de luchtwegen hebt is dit een aanrader. De thee bevat glycosiden en breekt het dikke slijm af in je luchtwegen.

Er zijn oneindig veel soorten thee met verschillende kruiden en ingrediënten. Niet alle theesoorten hebben een genezende werking, maar ze zijn verwarmend en geven je een goed gevoel, ook heel wat waard toch? Rooibos is bijvoorbeeld een favoriet. Het is onze thee tip tijdens deze koude winterdagen. Geniet van onderstaande smaken:

Rooibos Wintermelange: bevat amandel, kaneel en sinaasappel.
Rooibos Chocolate Kiss: is zoet en kruidig.

Benieuwd naar al onze theesoorten? Neem dan even een kijkje op deze pagina.