Kruiden in de koffie

Iedereen heeft wel een favoriete manier van koffie drinken. Van zwarte koffie, tot koffie met melk, ijskoffie, frappuccino en noem het maar op.
Je kunt eindeloos variëren met een kopje koffie. Wij bij De Koffiefabriek vinden stiekem alle varianten lekker.

kruiden-in-koffie

Begin de morgen goed en voeg wat extra spice toe aan je espresso, americano of misschien
wel cappuccino.

We proberen graag nieuwe dingen uit, zoals het mixen van koffie met kruiden.
Kruiden? Zul je denken. Ja zeker! Kruiden kunnen heel erg lekker zijn door de koffie.Hieronder vind je onze favoriete combinaties.
Kruiden zijn namelijk lekker bij elk soort kopje koffie.

kruiden-koffie

Kaneel:
Kaneel maakt jouw kopje net wat pittiger en past helemaal bij de herfst of wintermaanden.
Voeg een theelepel toe en roer dit goed door, of strooi het bovenop het schuim van je
cappuccino of latte machiatto.

Cacao:
Als je van cacao houdt (wie niet!) dan is dit een hemelse combinatie.
Ga voor cacaopoeder of voor een klein stukje pure chocolade.
Naast dat dit heel erg lekker is, is het ook nog eens gezond.
Zo helpt cacao bijvoorbeeld bij een te hoge bloeddruk.

Gember:
Ga voor gemberpoeder of rasp een beetje verse gember.
Gember maakt je kopje koffie lekker fris en is een goed begin van de dag.
Dit is ook nog eens gezond, gember helpt namelijk bij je weerstand!

Cayennepeper:
Mocht je echt een spicy kopje koffie willen, kies dan voor cayennepeper.
Strooi een klein beetje (zeker niet te veel) over je koffie en roer het goed door.
Je zult even aan de smaak moeten wennen. Dit is namelijk echt een pittige variant en is zeker niet voor iedereen geschikt.

Er zijn talloze kruiden en dus ook talloze variaties.
Ga zelf aan de slag en proef welk kruid jij het lekkerste vindt in de koffie.
Toch niet zo’n fan van kruiden?
Kies dan bijvoorbeeld voor onze caramel siroop om je koffie mee te pimpen.