Koffie recepten voor dit seizoen!

Koffie recepten die helemaal bij dit seizoen passen.

Je hebt vast wel die grappige filmpjes over de koeien voorbij zien komen: na een lange winter in de stal mogen ze voor het eerst weer de wei in. Ze dansen en springen of rennen even een rondje, zo blij zijn ze. Mensen hebben vaak hetzelfde gevoel op de eerste warme lentedag, al gaan ze niet huppelend naar buiten.

Toch zie je wel dat de ramen open gaan, beddengoed wordt buiten gehangen, ze gaan in de tuin bezig. En jij, al weet je dat het nog best koud kan worden schuift al die winterkleren aan de kant, want je wilt andere kleren aan, andere kleuren, nieuwe kleren!

koffie recepten lente

Hier past ook bij om weer eens een andere koffie te proberen. Daarom een paar makkelijke recepten om ook je dagelijkse kopje koffie een beetje op te pimpen.

Ook belangrijk, ze zijn zo klaar, want je wilt natuurlijk naar buiten! Wat denk je bijvoorbeeld van een Sweet Latte?

Sweet Latte Koffie Recept

Een heerlijke zoete variant van de latte die je al kent en heel makkelijk te maken:

• Neem een hoog glas en laat 3 eetlepels karamelsiroop langs de kanten van het glas naar beneden lopen. Hierdoor verdeel je de siroop gelijkmatig , maar het ziet er ook nog eens mooi uit.

• Schuim 100 ml volle melk op in een melkschuimer, maar met een garde in een pannetje is natuurlijk ook goed [alleen niet laten koken!].

• Giet de melk in het glas en giet daar voorzichtig weer een espresso bij. Dan kun je zelf helemaal los gaan met de finishing touch, wat jij zelf het lekkerst vindt.

Om je op weg te helpen: probeer eens mini marshmellows, amandelschaafsel of andere fijngehakte nootjes. Zelfs zoete popcorn, chocolade of een verkruimeld koekje is een lekkere toevoeging bij deze Sweet Latte.

Morning Boost Koffie Recept

Nog een koffie tip: de morning boost!

Het is een goed idee om dit ‘s morgens te maken, want het geeft je energie en je concentratie een echte boost. Super lekker en heel erg snel klaar.

Hoe maak je deze morning boost? Heel simpel!

Meng je kopje koffie met een eetlepel kokosolie. Wel even in de blender of met de mixer, want de olie moet wel goed vermengd worden met de koffie. Je kunt voor een extra fijne smaak een klein beetje cacaopoeder toevoegen.