Koffie koekjes recept

Deze koffie koekjes zijn lekker bij een kopje koffie (natuurlijk)! Ze zijn erg makkelijk te maken en je huis ruikt heerlijk na het bakken van deze cookies. Benieuwd? Lees snel ons recept.

koffie koekjes

Je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig voor deze koekjes. Het lekkerste is om vanillesuiker te gebruiken in plaats van normale suiker, maar omdat niet iedereen dit in huis heeft is gewone suiker ook een optie!

Wat heb je nodig?

– 225 gr boter
– 1 eidooier
– 115 gr suiker (normaal of vanille)
– 1/2 tl vanille extract
– 280 gr bloem
– 4 tl espressopoeder
– Een snufje zout

Hoe maak je het klaar? Gebruik een mixer (of keukenmachine) en meng de boter en suiker tot dit romig wordt. Voeg hierna de eidooier toe en vanille extract. Let op: als je vanillesuiker gebruikt hoef je echt maar een klein beetje vanille extract toe te voegen.

Meng dit weer met de mixer. Hierna voeg je de bloem, het espressopoeder en het zout toe. Je kneed dit met je handen tot er een stevig deeg ontstaat. Wikkel het hierna in folie en laat het rusten in de koelkast voor een uurtje. Daarna verwarm je de oven voor op 180 graden en leg je bakpapier op je bakplaat voor de koekjes.

Je kunt ongeveer 16 koekjes van het deeg maken. Rol dus 16 kleine balletjes van deeg en druk ze dan met een vork plat. De koekjes kunnen de oven in! Bak ze in 16 minuten gaar totdat ze een mooie bruine kleur hebben.

Geniet van je koekjes en niet te vergeten een heerlijke geur in huis! 😉