Kies een koffieboon die bij je past.

Koffiebonen zijn er in vele variaties, van licht gebrand en donker gebrand tot mild of juist pittig. Voor elk wat wils! Bij De Koffiefabriek bieden we verschillende soorten bonen aan, zodat je kan kiezen welke koffie het beste bij je past. Ook speelt het seizoen hierbij mee. In de winter kies je misschien eerder voor een koffie met chocolade tonen, terwijl je in de zomer misschien kiest voor een fruitige, frisse koffie.

koffiebonen

Onze koffiesmaken, dat zijn er nog al wat! Vind je het lastig om te kiezen? Lees dan hieronder over elke soort koffie en kijk welke koffiebonen je het meeste aanspreken. Je kunt ons natuurlijk ook bellen, mailen of langskomen in de winkel voor advies.

Koffie met een volle smaak, frisse tonen, chocoladetinten of misschien wel een fruitige combinatie. Lees hieronder meer over onze koffie’s en klik op de koffie om deze te bestellen.

Mocca Java

De Mocca Java heeft een volle smaak van rijp fruit, met bloemige, frisse tonen en een toefje chocolade. Deze melange heeft zich duidelijk bewezen en is absoluut een blijvertje.

Toradja Kalossi

Een volle, pittige koffie met een diepe, rokerige eerste slok. Daarna volgt een complexe smaaksensatie van een frisse bos- en aarde combinatie, eindigend in de volheid van zware, bittere chocolade met een kruidige afronding.

House Blend

Volle rijke koffie met verfijnde frisse tonen van melkchocolade en zoet geel fruit. De Rainforest Alliance gecertificeerde koffie wordt op een duurzame manier geproduceerd.

Ethopië Sidamo

De Ethiopïe Sidamo is een unieke koffie met romige karamel- en chocoladetinten. Aangenaam fris en iets fruitig, met een volle en zeer intense body. Complexe aroma’s van fruit en een heerlijke chocoladegeur.

Cuba Turquino Lavado

Cuba Turquino Lavado heeft een volle, zware body en een zoete afdronk. De bloemige basis en het aardse karakter van deze rijke koffie voeren je terug naar de oorsprong van het eiland.

Colombia Supremo

Colombia Supremo schenkt een perfecte balans tussen rijke chocolade tonen, met een vleugje amandel en een milde frisheid van citroen. Heerlijk notig aroma, volle body en aangename brede nasmaak.

Caffé Gusto

Krachtig en vol van smaak. Lichte rood fruit tonen in combinatie met fijne melk chocolade. Echt een sensatie op je tong. Samengesteld uit bonen van Fairtrade bonen uit Brazilië, Colombia en Guatemala.

De Brasil Bandeirante

De Brasil Bandeirante is een prachtige koffie met een uitzonderlijke zoetheid, die doet denken aan zandkoekjes. Hij is tevens zeer zuiver van smaak met tonen van melkchocolade en karamel, mooie volle body en een lage zuurgraad.

mocca java koffie

Ook voor espresso koffiebonen kun je bij ons terecht. Bekijk hieronder onze espresso bonen:

Italian Espresso

Italiaanse espresso is een volle, krachtige espresso met dat mooie Italiaanse temperament, maar zonder bittertje op het eind. Fijne chocoladetonen mengen zich met een langdurende zachte fruitige frisheid.

Milano Espresso

Milano espresso is op Milanese wijze gebrande espresso met een uitdagende, complexe smaak. Milano espresso combineert mooie ronde getoaste chocoladetonen met een heldere frisheid en delicate fruitige en karamelachtige aroma’s.

Sicilia Espresso

Uitdagend en complex van smaak, deze espresso op Zuid-Italiaanse wijze gebrand. Mooie ronde getoaste chocolade tonen gecombineerd met een heldere frisheid en delicate fruitige en karamelachtige aroma’s.

Tradizionale Espresso

Espresso Tradizionale is een koffie met een fluweelzachte smaak en een heerlijk zoet aroma met chocolade-, amandel- en karameltonen, aangevuld met een hint van citrus en rood fruit en een vleugje jasmijn.

Ben je opzoek naar een cafeinevrije koffie? Dan hebben wij de Arabica Melange voor je:

Arabica Melange

Cafeïnevrije Arabica heeft een zachte, frisse aciditeit met bloemige, fruitige tonen en een hint van melkchocolade.

 

Koffiebonen zijn natuurlijk erg belangrijk voor goede koffie, maar ook de koffiemachine speelt een grote rol. Zo zorgt filter koffie bijvoorbeeld voor een andere smaak dan een cafetière. Het hangt er vanaf wat je budget is en wat voor soort koffie je wilt maken.

Ook hier geven wij graag vrijblijvend advies over. Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

italian-espresso