Yum! De Gingerbread Latte Koffie.

Dit drankje maakt deze grauwe maanden iets leuker. Zo is de frappuccino bijvoorbeeld een favoriet in de zomer, maar voor de koudere maanden is de Gingerbread Latte extra lekker. Toch is dit drankje zo lekker dat je ‘m het hele jaar door kunt drinken! 😉

gingerbread latte

Wij delen dit recept graag met je zodat je thuis aan de slag kunt. Goed nieuws, dit recept is ook nog eens makkelijk te bereiden. Met de juiste ingrediënten geniet jij binnen no time van een Gingerbread Latte.

Dat is eens wat anders dan een warme chocomelk of een cappuccino, toch? Ook erg leuk: deze variant is een stuk goedkoper dan die van de Starbucks.

Deze ingrediënten heb je nodig voor de siroop:

  • 45 gram basterdsuiker
  • 100 gram kristalsuiker
  • 180 ml water
  • 2 el (rietsuiker)melasse (kan je eventueel vervangen door ahornsiroop)
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl vanille-extract

Dit zijn de ingrediënten voor de latte:

  • 1 half kopje/shot met (kruidige) koffie
  • 240 ml melk naar keuze
  • Slagroom en gemalen nootmuskaat (voor de topping)
koffie recept

Zo maak je het:

Verwarm alle ingrediënten voor de siroop op een middelhoog vuur en roer tot een glad mengsel.

Breng de siroop langzaam aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen. Vergeet niet om af en toe te roeren.

Giet de siroop over in een hittebestendig potje of flesje. (Schud goed voor elk gebruik!)

Laat de koffie in een mok lopen en roer er 2 eetlepels van de siroop door. Schuim de melk op en giet ze vervolgens voorzichtig bij de koffie tot de tas bijna vol is. Schep het resterende schuim óp het drankje. Werk af met slagroom en gemalen nootmuskaat.