EIGENGEMAAKTE WITTE CHOCOLADE MOCHA

Tijdens deze grauwe winterdagen is zo’n warm drankje extra lekker. Wij delen graag dit recept dat je hopelijk opvrolijkt en waar je zo’n 2-3 koppen met witte chocolade mocha van kunt maken.

koffiebonen

Dit heb je nodig voor de witte mocha-siroop en latte drink:

· 6 kopjes (sterke) koffie

· 2 kopjes melk (amandelmelk is ook erg lekker hierbij)

· 1 kopje witte chocolade chunks

· slagroom of homemade slagroom met witte chocolade (optioneel)

Verhit de melk in een kleine steelpan op middelhoog vuur tot er kleine belletjes ontstaan. Haal het pannetje van het vuur en klop de witte chocolade chunks erdoor tot er een gladde massa ontstaat. Tadaaa, de siroop is klaar!

Je kunt een snellere variant maken of de latte-versie, die iets langer duurt om te maken. Om de snelle variant te maken, voeg je een 1/2 kop siroop toe aan 1200 gram gezette koffie en spuit je hier de slagroom op. Om de latte-versie te maken, giet je een 1/2 kop siroop en 1200 gram gezette koffie in een blender en mix je dit zorgvuldig

tot het schuimig is, dit duurt ongeveer 1 minuut. Giet dit in een grote mok en spuit hier de slagroom op. Yum!

koffie-recept

Wil je een extra speciale ‘witte chocolade’ mocha maken? Maak dan je eigen slagroom.

Voor de slagroom:

· halve liter slagroom

· 1/4 kopje poedersuiker

· 1 eetlepel vanille-extract

Giet de slagroom en het poedersuiker in een grote kom en klop dit op. Dit kan het beste met een handmixer. Zorg ervoor dat het een luchtig geheel wordt. Giet het vanille-extract erbij en klop dit samen op.

Wij zijn erg benieuwd wat je van dit witte chocolade mocha recept vindt!

Wil je meer koffie recepten zien? Volg ons dan op Instagram @dekoffiefabriek of op Facebook en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

koffie-recept-slagroom